Friskare Häst

Ring mig när du vill ha en Friskare Häst!Hästmassage, Träningsschema, Foderstater.


Kurser

Hästmassage för hemmabruk - Steg 1

Vi går igenom några enkla massagegrepp och tekniker man bör kunna för att underhållsmassera sin häst själv. Varje deltagare får under handledning massera en egen häst, lära sig att känna skillnad på friska och mindre friska muskler. Med hästmassagen lär du känna din häst och kan förebygga skador. Vi lär oss också hur viktigt stretching är, och vilka underverk som kan göras med stretching. Vi lär oss de viktigaste stretcharna.

Hästmassage för hemmabruk - Steg 2

Vi går igenom några fler massagegrepp och tekniker. Vi fördjupar oss lite i muskelläran och får en bra helhetsbild och en stabil grund att stå på för massage vid hemmabruk. Jag rekomenderar att man går både steg 1 & 2 för att få en så bra grund att stå på som möjligt. Vi fortsätter med stretchingen och lär oss hur man kan hitta muskelspänningar, därefter välja rätt stretch och stretcha bort spänningarna. Vi lär oss mer avancerade stretchingar, de som är jätteviktiga i tävlingssammanhang.

Anatomi och fysiologi – hästen som helhet

Hur är hästen byggd? Hur hänger exteriören ihop med hållbarhet och val av träningsgren? Vi tittar på hästens hovar och ser hur viktiga hovarna är för hästen. Hur viktigt det är med en korrekt foderstat för att hästens inre och yttre mekanismer skall fungera optimalt. Hur hänger allt ihop i hästkroppen, från minsta cellmembra till stora muskler, skelett, senor, matspjälkningsorgan osv.

Träningslära - Träningsprogram

Vi tittar på vad träningslära är. Hur anpassar man träningen efter hästen? Hur bygger man upp hästens svagheter? Hur lägger man upp ett bra träningsprogram? Vi tittar på hästar som tränas för hårt, överträning. Men vi tittar även på vad bristen av träning kan orsaka. Hur skaderisken hänger ihop med träningen.

Foderlära - Foderstat

Vad skall hästen äta? Hur räknar man ut en foderstat? Vi tittar på hur viktigt det är med en korrekt foderstat, och vad som kan hända om man felutfodrar en häst. Hästar så måste avlivas på grund av felutfodring och ägarens okunskap.


Pris per kurs är 500kr/person. Minst 3 deltagare. Kontakta mig för mer info.