Friskare Häst

Ring mig när du vill ha en Friskare Häst!Hästmassage, Träningsschema, Foderstater.


Vem är Evelina?

Jag heter Evelina Gidlöf Örnerfors. Jag är utbildad hästmassör med den korrekta titeln Bodyworker vilket innebär att jag förutom hästmassage hjälper till med att ge en korrekt foderstat och ett träningsschema och andra helhetstips till dig och din häst.

Jag har flerårig erfarenhet av hästmassage, och dessutom har jag ridit och hållit på med hästar i cirka 18 år

Jag pluggar också till diplomerad Horstmann Terapeut. Horstmann är en teknik som är nyutvecklad på häst, den har funnits för hästar sedan 2004. Horstmann tekniken liknar akupressur och jobbar på liknande sätt, med akupressur och akupunktur jobbar man på meridianlinjerna med med Horstman tekniken så har vi andra linjer vi jobbar efter. Här jobbar man inte bara fysiskt utan även psykiskt och arbetar med att lösa upp blockeringar i energiflödessystemet.

Hur hamnade jag då här?

Jo, ungefär sedan jag lärde mig gå (vid 9 månaders ålder) har jag haft ett otroligt hästintresse, och visste att en dag ska jag ha häst. Hur hästen kom över mig som 14 åring är en annan historia, men nu är jag lycklig hästägare sedan 10 år tillbaka, och dessförinnan ridskoleelev i 8 år. Trots tonår och mycket annat att tänka på minskade aldrig hästintresset, tvärt om. Det ökade explosionsartat och jag älskar mer och mer för varje dag, att vara med hästar.

Barndrömmen har alltid varit att bli veterinär, och med mina betyg hade det inte varit så svårt att bli det heller, men jag har under mitt liv varit i kontakt med många veterinärer, speciell sedan jag blev hästägare, och jag har aldrig riktigt fått den hjälp jag behövde.
Det kändes som att det fattades någonting, någon slags behandling som inte kunde avhjälpas med medicin och vila.
När jag tillslut fick upp ögonen för alternativa behandlingsmetoder så bytte jag genast bana och insåg att det var detta jag ville hålla på med.

Ett problem som jag hade, och som flera nog kommer känna igen sig i var följande:

Hästen var halt på höger framben. Veterinären tyckte då att lederna skulle sprutas, samt att hästen skulle gå på smärtstillande under en längre tid, och dessutom ordineras boxvila. Jag frågade veterinären om det kanske var sadeln det var fel på, men hon var tydlig med att det var benen som var orsaken.

Jag följde veterinärens råd och kunde konstatera att efter ett år av dyra räkningar var hästen fortfarande lika

Efter ett år gav jag upp, och av en händelse så åkte jag för att prova ut en ny sadel till hästen. Samma sekund som den nya sadeln låg på hästen, var hon ohalt och hade ett helt annat rörelsemönster, fortfarande stel men man såg en markant skillnad.
Jag fick då följande förklaring till problemet:
Okej hästen är halt på höger fram och verkar inte ha problem i lederna, hästen är svag i det diagonala bakbenet, alltså vänster bak på grund av en låsning och ömhet i ryggen som beror på en dåligt passande sadel, och förutom det har hästen frusit lite nu när det har blivit kallare och gått och spänt sig vilket genom flera led utlöste hältan på höger framben.

Direkt så insåg jag hur logiskt allt var, istället för ett oförklarligt ledproblem så fanns nu en orsak till hältan. Jag var överlycklig, och inte långt därefter anmälde jag mig till min första hästamassörsutbildning.

Med min erfarenhet så vet jag att ALLA hästar har muskelproblem någonstans men mycket få hästar har ledproblem, och enligt min åsikt så kan hältan lika gärna vara en kompensationsskada som ett ledproblem. Tänk därför en gång till på vem du anlitar för att hjälpa hästen!

Det som stör mig är inte de dyra veterinärräkningarna, det som stör mig är att inte fler tänker på hela hästen och inte bara ser lokala problem.

Inställningen att hjälpa djur och framförallt hästar fanns fortfarande kvar, efter att jag hade skrotat veterinärplanerna, och jag ramlade över en föreläsning i hästmassage hos Marina Axelsson-Callum som har Axelssons Animal Massage School.
Plötsligt visste jag vad jag ville göra och letade efter olika alternativ. Så småningom hittade jag företaget EquiCare som utbildade Bodyworkers, alltså inte bara hästmassör utan i kursen ingick även foderlära och träningslära. Ja, äntligen den helhetsbild jag sökte.

Ett knappt år senare fick jag genom en kund höra talas om Horstmann tekniken som inte bara behandlade fysiskt utan även löste upp energiblockeringa och jobbade psykiskt. Hurra, nu har jag verkligen hela hästen att behandla, och på den vägen är det!

Erbjudande till nya kunder!


Tredje behandlingen kostar endast

 200 Kr!


(Du sparar 400kr!)


Milersättning tillkommer


Jag arbetar i hela Jämtland.

Åker även runt i hela Sverige med Jämtland som utgångspunkt.