Friskare Häst

Ring mig när du vill ha en Friskare Häst!Hästmassage, Träningsschema, Foderstater.


Första Behandlingen

Under första behandlingen så bedömer jag hästen visuelt, både stillastående och i rörelse för att få en uppfattning och störningar i rörelsemönstret, och snedhet/obalans i muskulaturen. Sedan palperas hästen grunligt, vilket betyder att man känner igenom hästen millimeter för millimeter med händerna för att få en en klar bild framför sig vad det är som inte är som det ska. Efter det börjar behandligen, och då jobbar jag med aktiv kompression av musklerna för att jobba igenom varje muskel tills spänningarna släpper, stresspunkter kända som "muskelknutor" behandlas med en särskild teknik. Sedan ritar jag upp alla problem, felaktigheter och annat som behöver jobbas med, på ett schema i journalen. Jag gör också töjning och streching av alla muskler för att upptäcka eventuella muskelförkortningar.

När hela hästen är genombehandlad avslutas behandlingen med dränerande palpation, som leder bort slaggprodukterna från musklerna ut i lymfsystemet, där det därifrån transporteras vidare ut ur kroppen via urin och avföring. Sedan får hästen en rask promenad i tio minuter för att muskelminnet skall ändras, hästen får ett bättre rörelsemönster, och nästa gång som hästen rör på sig kommer förbättringen märkas omedelbart.

Men det tar inte slut redan här, för under behandlingens gång så får Du vara med och titta på behandlingen och jag ger hela tiden instruktioner om hur olika problemområden kan behandlas med enklare massagemetoder av Dig. Detta innebär att Du får en läxa till nästa behandling, att massera hästen själv varje dag tills uppföljningen kommer. Detta gör att hästen kommer bli frächare fortare och Du och hästen får mer ut utav min behandling.

Dessutom visar jag lämpliga stretchövningar som skall göras efter varje motionspass för att öka rörelseomfånget i varje steg hästen tar.

Du kan köpa häften med mera instruktioner om stretching och hobbymassage av mig till förmånliga priser. Jag har också plancher att hänga upp i stallet med olika stretchövningar och andra massagetips.

Böcker som jag rekommenderar att du läser kan du också köpa utav mig till förmånligt pris.

När jag kommer till dig vill jag att hästen är ryktad, och jag vill kunna tvätta av mig efterråt.